Stilhed i telefonkøen får dine kunder til at gå i panik og lægge på!

Posted by:

Når du efterlader dine kunder uden musik i telefonkøen er der meget stor sandsynlighed for, at de ikke er der, når du har tid til at svare opkaldet. Vi mennesker reagerer nemlig meget stærkt, når der er helt stille. Lad os lige prøve at forstå det engang.

Forestil dig du går rundt i skoven. Det er en dejlig dag i maj, solen kigger ned mellem de endnu lysegrønne bøgeblade og varmer behageligt. På jorden er der anemoner og overalt fra trætoppene lyder fuglesang. Du nyder infernoet af fuglestemmer, hvor mejser og droslers sang blander sig med lyden af den hakkende spætte længere inde i skoven. Foråret kommer helt ind under huden på dig og giver en dejlig ro i hele kroppen.

Stilhed = fare på færde også i telefonkøen mindmovingmusic.dk - Hvordan virker musik?

Men pludselig stopper al fuglesang. Og der bliver stille.

Helt stille.

Stilheden ændrer med ét situationen:

Al den ro du havde før, bliver meget hurtigt erstattet af skærpede sanser og en øget opmærksomhed. I din hjerne er dit frygtcenter også kaldet amygdala nemlig blevet aktiveret af stilheden.

Stilhed = fare på færde

Når fuglene pludselig holder op med at synge, kan det nemlig være eneste tegn på, at der er fare på færde. Og derfor sætter pludselig stilhed helt naturligt din krop i alarmberedskab. Det kan være svært at forstå idag, men det hjalp vores forfædre neandertalerne med at overleve for over 50.000 år siden, for eksempel når en sabeltiger prøvede at snige sig ind på dem. For når sabeltigeren bevæger sig i underskoven holder fuglene op med at synge. Og de af vores forfædre, der lærte at reagere på stilheden overlevede.

Derfor er det stadig ”kodet” ind i din krop at reagere sådan, når fuglene pludselig holder op med at synge. Eller når der er stille i telefonlinien.

En bivirkning, når hjernens frygtcenter bliver aktiveret, er at den analyserer alle de indtryk den får for at scanne for trusler – og så føles hvert sekund længere.

Derfor vil kunder i telefonkøen opleve, at tiden føles både ubehagelig og uendelig lang, når der er stille. Og så lægger de på før tid. 

Derfor er det en god idé at spille musik i telefonkøen. Hvis det er den rigtige musik. Og hvis den lyder godt.

Begge ting kan være en udfordring at få styr på….

Vil du videre mere om musik i telefonkøen?

Ring på 30228405 eller send mig en besked.

CallMe


 

 

0

Add a Comment


UA-55959020-1