Den overraskende sandhed om fællessang og orgasme…

Posted by:

Musik har en unik evne til at skabe samhørighed.

Det har en enkel biologisk forklaring, som ligger tæt på det ”trick” kvinder har til at få mænd til at blive, når der skal opfostres børn. Svaret ligger i hormonet oxytocin. Når det frigives får vi en følelse af tillid og større tilknytning til de personer, der er i nærheden af os.

Derfor har kroppen meget smart fundet på, at oxytocin frigives i forbindelse med orgasme og hos kvinden specielt i forbindelse med amning. Det sidste er den direkte årsag til det, vi kender som ”ammehjerne”. På den måde sørger kroppen naturligt for, at både manden og kvinden har større lyst til og bedre chance for at blive sammen om, når de skal opfostre deres fælles barn.

Men oxytocin frigives også i en tredje situation: Ved fællessang!!

Når vi synger sammen, spiller sammen og når vi lytter til musik sammen, får vi en større tillid og social binding til de mennesker, vi er i nærheden af. Det gjaldt i forhistorisk tid og gælder den dag i dag – bare prøv at tage til koncert eller festival.

Musik er derfor også i dag en biologisk indbygget mekanisme, som hjælper os til at holde sammen som gruppe, vælge af partner og videreføre af gener. For vores forfædre hjalp det med at sikre deres overlevelse, og generne er derfor givet videre til os.

Så hvis du er interesseret i at skabe en dejlig følelse af tillid og af at høre til i din butik eller restaurant – så se at få tændt for musikken!

0

Add a Comment


UA-55959020-1