Sådan får du restaurantgæster til at blive længere og bruge flere penge

Posted by:

Musik sætter ofte den gode stemning, når vi er ude på restaurant. Den giver en nemlig en behagelig atmosfære og kan være praktisk til at sløre klirren fra køkkenet og gøre det sværere for nabobordet i at følge med i jeres samtale. Men den gør langt mere end det.

Tempoet i musikken har nemlig direkte indflydelse på, hvor længe vi bliver i restauranten. Og hvor mange penge vi bruger. Musikkens tempo får os ikke til at blive mere sultne og bestille flere retter. Derimod betyder den længere opholdstid, at vi bestiller flere drikkevarer til maden.

Det kan derfor betyde en øget omsætning at tage tempoet lidt ud ved hjælp af musikken. Men selvom det er gode nyheder, er det alligevel ikke helt lige til:

Deles omsætningen ud på antal minutter gæsterne opholder sig i restauranten ses det derfor, at omsætning pr minut er den samme, hvad enten man spiller hurtig eller langsom musik. For en travl, fuldt booket restaurant er det derfor måske ikke en så god idé med musik, der får gæsterne til at blive siddende længere tid end højst nødvendigt.

Her kan det gøre en stor forskel at kunne nå et hold gæster mere. For en fastfood restaurant kan det nærmest være katastrofalt, hvis der ikke er udskiftning i gæsterne. Heldigvis har man også vist det modsatte: Et hurtigt tempo på musikken får gæsterne til at tygge hurtigere af munden. Op med tempoet og ud af vagten!

Derfor kan det godt betale sig at kigge lidt nærmere på tempoet i den musik, der bliver spillet i restauranten – og måske endda ændre tempo undervejs.

Du kan eventuelt bruge dette lille gratis hjælpemiddel til det: http://www.beatsperminuteonline.com

 

Musik øger omsætningen i butikken - få 5 tips til at gøre det selv
0

Add a Comment


UA-55959020-1